Steeds meer mensen hebben schulden. Soms gaat het om kleine schulden van een lening, maar steeds vaker zorgen schulden voor grote problemen, zoals huisuitzetting of afsluiting van gas en elektra.

Voor veel mensen is het moeilijk om in aanmerking te komen voor een schuldregeling. Dat komt omdat hun situatie nog onvoldoende stabiel is of omdat er eerst aan oorzaken van schulden gewerkt moet worden. Daarbij hebben sommige groepen specifieke problemen, bijvoorbeeld als het gaat om taal en of het overmaken van geld naar familie in het buitenland. Het Inter-lokaal heeft veel ervaring opgedaan met schuldhulpverlening in al deze verschillende situaties.

Blijf niet wachten!
Het Inter-lokaal begeleidt mensen naar schuldhulpverlening bij de Gemeente. Hiervoor zetten we een stabiliseringstraject in. De administratie wordt op orde gebracht, er wordt gekeken of mensen niet teveel aflossen en de aanmelding wordt voorbereid.

We geven advies over de schuldhulpregeling van de Gemeente, de wet Schuldsanering (WSNP), bewindvoering etc. Ook bieden we budgetteringscursussen en begeleiding.

Als mensen niet in aanmerking komen voor een traject bij de Gemeente, kan Het Inter-lokaal toch wat voor ze betekenen. Samen brengen we je schuldeisers op de hoogte. Ook helpen we mensen ervoor te zorgen dat de vaste lasten zoals huur en ziektekostenverzekering betaald worden. Dan kan er toch wat rust in de situatie komen.
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Het Inter-lokaal: 024 322 22 27

Speciaal voor jongeren met schulden is er het project JUST.