medewerkers StipStips zijn er voor informatie en advies in de wijk. In een Stip kun je vragen stellen over wonen, inkomen, zorg en opvoeding, maar Stip helpt ook bij het invullen van formulieren. Ook kun je er informatie krijgen over activiteiten en cursussen in de wijk. Het is een plek voor ontmoeting en verbinding. Je kunt er komen met ideeën voor de buurt, aanbieden om vrijwilligerswerk te doen of buurtgenoten ergens mee te helpen. Het Inter-lokaal is verantwoordelijk voor de uitvoering van de Stips door verschillende welzijnsorganisaties.

Voor iedereen
De Stips zijn er voor alle bewoners van Nijmegen. In de Stip werken professionals van hulp- en dienstverlenende organisaties en bewoners samen. Elke Stip heeft een coördinator, die verantwoordelijk is voor de activiteiten van de Stip en samenwerking in de wijk. Deze coördinator is een medewerker van een de van de organisaties die deelnemen aan de Stips.

Een Stip in elke wijk
Nijmegen telt negen Stips in de negen stadsdelen van Nijmegen: Centrum, Dukenburg, Lindenholt, Midden, Nieuw-West, Noord, Oost, Oud-West, Zuid. Je kunt er (zonder afspraak) langskomen. In de Stips werken bewoners en beroepskrachten samen. De Stips werken ook nauw samen met de Sociale Wijkteams. Voor meer informatie over het werk van Stip, de locaties en de openingstijden ga naar stipnijmegen.nl

log van Stips

Stel je je vraag liever telefonisch of digitaal, dat kan op werkdagen van 09:00 tot 12:30 uur en van 13:00 tot 16:00 bij de Info- & Advieslijn Stip – Sociaal WIjkteam. Bel 088-0011 300 en je krijgt direct een beroepskracht aan de lijn. Je kunt ook mailen naar info@stipnijmegen.nl.